Mleko z Mozgi Kanaryjskiej


Ziarno długowieczności. Uważane za najbardziej odżywcze ziarno na całej ziemi. Mozga Kanaryjska to zboże zasadogenne i bezglutenowe.
Jest nieocenionym pokarmem i wsparciem dla naszej GRASICY .
Dzięki dużej zawartosci  enzymów, witamin, mikroelementów, przeciwutleniaczy oraz wapnia i żelaza nasza Grasica może prawidłowo spełniać swoją funkcję .
Prawidłowo działajaca Grasica - to prawidłowo działajacy nasz OBROŃCA - układ immunologiczny  czyli odpornościowy.
Najlepszym sposobem na spożywanie zasadogennej, odkwaszającej Mozgi jest przygotowanie mleczka.
Nasz organizm będzie nam wdzięczny za pyszne , zasadogenne, odkwaszające i bezglutenowe mleczko.

Mleko pijemy na czczo jedną szklankę rano i drugą wieczorem przed snem.
Przepis na mleko z mozgi kanaryjskiej:
- pół szklanki nasion mocze przez 24 godz. / zmieniam 2-3 razy wodę  po to aby wprowadzić nasiona w stan kiełkowania /
- ziarno płuczemy , wilgotne blendujemy przez 7-8 minut dolewając stopniowo wodę - około 800 ml
- otrzymany płyn odcedzam przez bardzo gęste sito i odstawiam do lodówki aby się "odstało"
- pijemy tylko mleczko z nad osadu.
-  przechowuję w lodówce w szklanej butelce przez 2 dni
- resztki wykorzystuje do owsianki, zupy , kaszy lub ciasta tego samego dnia

Nasza Grasica będzie wzmocniona, nasze ciało będzie odkwaszone a nasz układ odpornościowy będzie nas chronił .



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Chleb odkwaszający

Chleb na odkwaszanie pieczony w garnku